LA CIMBALI JUNIOR

Har saknat vår fina kaffemaskin nu när jag varit borta så länge. Dricker inte kaffe som en vana eller för att bli pigg utan bara när jag känner för det. Kan vara riktigt gott på långa mornar.
 
 
Först maler vi kaffebönorna och tar ut pulvret i ett portafilter. Skrapar av eventuellt överflöd och pressar sedan ner pulvret så att det blir ganska tätt packat. 
 
 
Den första sekunden när man sätter på ångan kommer det en större skvätt vatten. Vi brukar fånga den skvätten i ett annat glas innan så att den inte kommer i våran skummade mjölk. Sedan tar vi kall mjölk (viktigt tydligen) och skruvar på ångsaken. Här är jag osäker på hur mycket bubblor/inte man ska ha, men brukar gå på känsla, vilket i och för sig aldrig har funkat för att få perfekt mjölk till latte art (se mitt latte art-inlägg nedan). För att veta när den är klar vet jag däremot. Vi brukar hålla en hand under behållaren för att sedan när det är så varmt att det gör ont stägna av ångan. 
 
 
Här bankar vi behållaren i bänken för att de stora bubblorna ska försvinna.